PANCAKES z mąki z brązowego ryżu

Ten przepis to idealny początek dnia!
PANCAKES z mąki z brązowego ryżu
fot. istock.com
30.06.2020
Katarzyna Lemanowicz

Kto lubi pyszne i puszyste pancake - ręka w górę! Te z mąki z brązowego ryżu są wyśmienite! Koniecznie wypróbuj.

Pancake z mąki z brązowego ryżu - przepis

Składniki:

  • ½ szklanki mąki z brązowego ryżu
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ szklanki jogurtu naturalnego
  • Szczypta soli morskiej

Przygotowanie:

W misce połącz suche składniki, w drugiej mokre. Wymieszaj zawartość obu misek na gładką masę. Nakładaj ciasto łyżką na mocno rozgrzaną patelnię i smaż z obu stron na złoty kolor. Po pierwszym pancake zmniejsz temperaturę na średnią i smaż resztę. Podawaj z dowolnymi owocami i syropem klonowym.

Przepis z książki „FIT SŁODKOŚCI” Kingi Paruzel.

Fit słodkości - Kinga Paruzel

Książkę Kingi Paruzel - Fit Słodkości kupisz tutaj!

Polecane wideo

Komentarze
Ocena: 5 / 5
Polecane dla Ciebie