Tradycyjne danie kuchni koreańskiej, które pokochały miliony.
Wiosenne koktajle na bazie wody kokosowej
Dziś przedstawiamy wam smaczny pomysł na fit batoniki energetyczne z dodatkiem musli.
Ciebie też dotyczy ten problem? Przeczytaj artykuł!
Rozgrzewa, syci i sprawia przyjemność dekadenckim smakiem.
Spirulina to alga morska, która jest doskonałym źródłem wielu witamin i cennych składników odżywczych.
Dziś powszechnie wiadomo, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, co też staramy się wpajać naszym dzieciom od najwcześniejszych lat ich życia
Czerwona soczewica należy do najszybciej gotujących się nasion strączkowych – nie wymaga nawet moczenia.
Chcesz się pozbyć nadmiernej ilości kilogramów, ale nie wiesz od czego zacząć?
Możesz go zrobić zawsze, kiedy tylko masz ochotę.
Z poradami dietetyka klinicznego dr Hanny Stolińskiej.
Jesteś na diecie, zdrowo się odżywiasz i jesteś aktywna fizycznie, a mimo to poziom tkanki tłuszczowej pozostaje niezmienny? W tej sytuacji należy zwrócić uwagę na zupełnie inną...
Zielona herbata to idealny fat-burner i odtrutka na wszechobecne zanieczyszczenia. Sprawdź, jak łatwo i przyjemnie jest korzystać z jej dobroczynnego działania!
Temat popijania posiłków na pierwszy rzut oka może wydawać się błahy.
Potrzebujesz składników, które na pewno masz w kuchennej szafce oraz 15 minut wolnego czasu.
W żołądku pustki, a ty wyczerpałaś dzienny limit kalorii? Nie musisz iść spać głodna – a nawet nie powinnaś, by nie zakłócać wyszczuplającego i regenerującego działania snu.
Jak zachęcić małych niejadków, by ze smakiem spożyli pełnowartościowe danie?
Jakie są zalety płynnego chlorofilu?
Wiosna to czas kiedy zaczynamy baczniej przyglądać się swojej diecie, marząc o zgrabnej sylwetce.
Nadwrażliwość na gluten nie wyklucza jedzenia pasty, czyli dań na bazie makaronu. Popularne spaghetti kupisz w wersji wolnej od tego problematycznego białka.
Połącz kawę z ciekawymi dodatkami i przygotuj ją na zimno.
Krewetki z czosnkiem i chili to przekąska, która sprzyja szczupłej figurze.
Na naszych talerzach produkty mięsne sukcesywnie ustępują miejsca składnikom pochodzenia roślinnego.
Oczywiście, że tak!
Kakao oferuje o wiele więcej niż tylko wspaniały smak.
Nawodnienie możesz uzyskać z innych źródeł.
Doskonały dodatek nie tylko do chrupiących, kukurydzianych nachosów, ale również kanapek i sałatek.
Pyszne, chrupiące i słodkie szparagi. 100 gramów tych zielonych lub białych bylin to tylko 20 kalorii!
O fenomenie cateringów dietetycznych w Polsce mówi się coraz głośniej.
Jedz tak, aby być zdrowym.
Filmiki poświęcone gotowaniu to przydatne źródło informacji.
Coraz cieplejsze dni sprawiają, że mamy większą ochotę na lżejsze posiłki, a spragniony witamin organizm domaga się warzyw i owoców.
Zielone liście sałaty, grzyby, zioła i orzechy, a do tego nieco oliwy: oto prosty przepis na niskowęglowodanowe danie, które zapewni ci energię na wiele godzin.
Badania pokazują, że przybywa osób otyłych, z chorobami serca i cukrzycą.
Czasem warto wspomóc metabolizm oraz pracę układu trawiennego np. świeżym i pysznym koktajlem.
Nic bardziej mylnego!
Przygotowanie ciasta zajmie ci tylko 20 minut!
Odpowiednia dieta poprawi kondycję twoją i naszej planety.
Ten bezglutenowy, pyszny, wegański przysmak z pewnością powinien na stałe zagościć w menu każdego fana zdrowej kuchni.
Jeśli odpowiednio się odżywiasz, trenujesz a dalej nie widzisz efektów to znak, że możesz robić coś źle.
Wystarczy tak naprawdę tylko parę produktów, żeby wyczarować pyszny deser, który nie zawiera grama cukru!
Koreański przepis, który pokochasz.
Kokos w kuchni [3 PRZEPISY]
Wszystko, co musisz wiedzieć o herbacie matcha.