Ten prosty trik sprawi, że zaczniesz serwować jajecznicę idealną

TikTok pokochał ten przepis.
Ten prosty trik sprawi, że zaczniesz serwować jajecznicę idealną
fot. Istock/ Koval Nadiya
31.03.2025

Jajecznica to jeden z tych posiłków, który prawdopodobnie lubi większość. I co więcej, wiele osób – nawet tych które mają dwie lewe ręce do gotowania – potrafi ją przygotować. Z jakim skutkiem? Różnym oczywiście. Warto jednak wiedzieć, że istnieje pewien trik, który może podbić to danie o kilka poziomów.

Przeczytaj też: Ten przepis zda egzamin jako drugie śniadanie

Jak zrobić idealną jajecznicę? TikTok pokochał ten patent

Jak przygotować jajecznicę? Rozbić jajka, posolić je, wlać na rozgrzaną patelnię i mieszać. Proste, prawda? Cóż, jeśli marzysz, by serwować naprawdę wyjątkowe „scrambled eggs”, w tym momencie musisz wprowadzić pewną modyfikację do tego przepisu. O czym mowa? Kluczem do perfekcyjnej jajecznicy jest… oddzielne przygotowanie białek i żółtek. Patentem podzieliła się na TikToku @emilyboil.

Jak to właściwie zrobić? W pierwszej kolejności wbij jajka na rozgrzaną patelnie, a następnie usmaż białka. Gdy zaczną się ścinać, zajmij się nietkniętymi wcześniej żółtkami i połącz ze sobą oba „składniki”. W efekcie uzyskasz danie o bardziej bogatym smaku i kremowej konsystencji.

Spróbujesz?

Przeczytaj też: Twoje dziecko jest fanem gofrów? Na śniadanie zaserwuj je w wersji na słono

@emilyboil

Thank u queen

♬ the bakery - Ophelia Wilde

Polecane wideo

Komentarze
Ocena: 5 / 5
Polecane dla Ciebie