Ten prosty trik sprawi, że zaczniesz serwować jajecznicę idealną

Jajecznica to jeden z tych posiłków, który prawdopodobnie lubi większość. I co więcej, wiele osób – nawet tych które mają dwie lewe ręce do gotowania – potrafi ją przygotować. Z jakim skutkiem? Różnym oczywiście. Warto jednak wiedzieć, że istnieje pewien trik, który może podbić to danie o kilka poziomów.
Przeczytaj też: Ten przepis zda egzamin jako drugie śniadanie
Jak przygotować jajecznicę? Rozbić jajka, posolić je, wlać na rozgrzaną patelnię i mieszać. Proste, prawda? Cóż, jeśli marzysz, by serwować naprawdę wyjątkowe „scrambled eggs”, w tym momencie musisz wprowadzić pewną modyfikację do tego przepisu. O czym mowa? Kluczem do perfekcyjnej jajecznicy jest… oddzielne przygotowanie białek i żółtek. Patentem podzieliła się na TikToku @emilyboil.
Jak to właściwie zrobić? W pierwszej kolejności wbij jajka na rozgrzaną patelnie, a następnie usmaż białka. Gdy zaczną się ścinać, zajmij się nietkniętymi wcześniej żółtkami i połącz ze sobą oba „składniki”. W efekcie uzyskasz danie o bardziej bogatym smaku i kremowej konsystencji.
Spróbujesz?
Przeczytaj też: Twoje dziecko jest fanem gofrów? Na śniadanie zaserwuj je w wersji na słono
@emilyboil Thank u queen
♬ the bakery - Ophelia Wilde