

Muffinki z rabarbarem to doskonały sposób na śniadanie na słodki dla całej rodziny. Lato zachęca nas do spożywania lekkich i zdrowych posiłków, dlatego rabarbar doskonale wpisze się w filozofię letniej kuchni. Spróbuj koniecznie muffinek z rabarbarem.
Zobacz więcej: To ciasto to hit! Przekona do szpinaku nawet niejadka - sprawdź, jak zrobić Leśny Mech
Rozgrzej piekarnik do 190°C. Przygotuj 12 foremek do muffinek. W dużej misce wymieszaj mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sól. W średniej misce wymieszaj jajka, syrop klonowy, olej kokosowy i wanilię. Mieszaj jajka z mąką, aż się połączą (ciasto musi być gęste). Ciasto rozdziel na foremki do muffinek. Na wierzch dodaj kawałki rabarbaru, częściowo wciskając je w ciasto. Piecz przez ok. 25 minut. Pozostaw do ostygnięcia w piekarniku na 5 minut, a następnie wyciągnij muffinki, aby ostygły na blacie.