Doskonałym sposobem na pobudzenie organizmu na wiosnę są koktajle na bazie świeżych warzyw i owoców!

Wiosenne koktajle na bazie wody kokosowej
Doskonałym sposobem na pobudzenie organizmu na wiosnę są koktajle na bazie świeżych warzyw i owoców!
28.04.2021
Katarzyna Lemanowicz

Wiosna to pora, gdy wszystko wokół nas budzi się do życia po zimie – to czas, kiedy odzyskujemy energię i dobre samopoczucie, których nam brakowało w ostatnich miesiącach. Jest to idealny moment na zmiany i wprowadzenie do swojej codzienności zdrowych nawyków. Doskonałym sposobem na pobudzenie organizmu na wiosnę są koktajle na bazie świeżych warzyw i owoców – to prawdziwa bomba witaminowa.

Koktajle z dodatkiem wody kokosowej - przepis

Świetnym dodatkiem do koktajli jest woda kokosowa - Coconaut dostarcza niezbędnych składników mineralnych, takich jak potas, wapń, miedź, żelazo, magnes, fosfor, selen, sód, cynk. Jest więc nie tylko smaczna, ale również nawadnia do 10 razy lepiej niż zwykły izotonik. Oprócz pozytywnego wpływu na gospodarkę wodną i metabolizm, dodaje energii, wzmacnia odporność i zwiększa aktywność. Ponadto, napój z wnętrza kokosa wspiera budowę masy mięśniowej, wzmacnia układ krwionośny i nerwowy, przyspiesza gojenie się ran oraz wspomaga detoks organizmu.

Koktajl z mango i imbirem

Składniki:

  • 320 ml wody kokosowej Coconaut
  • 220 g świeżego mango, pokrojonego na kawałki
  • 10 – 15 g świeżego imbiru (starty)
  • 100 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 20 ml soku z cytryny
  • ¼ łyżeczki miodu

Przygotowanie:

Wszystkie składniki należy umieścić w blenderze i zblendować na gładką masę – koktajl najlepiej smakuje schłodzony.

Koktajl zielony

Koktajl zielony

Składniki:

  • 320 ml wody kokosowej Coconaut o smaku arbuzowym
  • 200 g truskawek
  • Garść świeżego szpinaku
  • 2 łyżeczki siemienia lnianego
  • Garść świeżej mięty

Przygotowanie:

Wszystkie składniki należy umieścić w blenderze i zblendować na gładką masę – koktajl najlepiej smakuje schłodzony.

Koktajl ananasowo – kakaowy

Składniki:

  • 320 ml wody kokosowej Coconaut o smaku ananasowym
  • 100 ml mleka roślinnego
  • 100 g świeżego obranego ananasa
  • 2 łyżeczki naturalnego kakao
  • ½ łyżeczki wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Wszystkie składniki należy umieścić w blenderze i zblendować na gładką masę – koktajl najlepiej smakuje schłodzony.

Polecane wideo

Komentarze (1)
Ocena: 5 / 5
Ewelina (Ocena: 5) 04.05.2021 12:53
Ja lubię pić mineralną cisowianke z cytryną i miętą, aby nawodnić organizm. Koktajle owocowo warzywne też są spoko, ale nie te z dodatkiem wody kokosowej. Za nią niezbyt przepadam :P
odpowiedz
Polecane dla Ciebie