Energetyczny FIT OBIAD - Placki kukurydziane

Jak zrobić najprostsze i jednocześnie mega zdrowe placki? Wystarczy zmieszać kilka składników, doprawić i gotowe. Moim trikiem na idealny smak dań jest stosowanie świeżych ziół, a ulubioną - którą mogłabym dodawać do każdej potrawy jest kolendra.
Składniki:
Przygotowanie:
Kukurydzę zmiksuj, dodaj jajko i 4 łyżki mąki, olej, jogurt, kurkumę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy uformuj placki, obtocz w reszcie mąki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180st.C. i piecz przez ok. 15 minut.
Serek twarogowy wymieszaj z poszatkowanym koperkiem, kolendrą, drobno posiekanym czosnkiem i pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Tę masę nakładaj na placki.