Nie masz pomysłu co zjeść na śniadanie? Uwielbiasz truskawki i mogłabyś je jeść non stop? Koniecznie wypróbuj ten przepis na truskawki w wersji wytrawnej!
Składniki:
Dressing:
Przygotowanie:
Tofu pokrój na plastry o grubości 1cm. Osusz ręcznikiem papierowym, a następnie grilluj na posmarowanej odrobiną tłuszczu patelni grillowej. Sałatę i liście szpinaku podrzyj na kawałki i połóż na półmisku. Ułóż tofu na talerzu. Dodaj pokrojone na ćwiartki truskawki. Awokado przetnij na pół. Łyżką oddziel miąższ od skórki. Pokrój awokado na plastry i dodaj do sałatki. Połącz składniki na dressing i dobrze wymieszaj. Polej sałatkę połową sosu, lekko wszystko wymieszaj. Na koniec posyp całość sezamem, dodaj listki kolendry i polej resztą sosu.