Składniki - na 2 porcje:
Przygotowanie:
Kostkę rosołową rozgnieć, dodaj trochę oliwy i rozetrzyj na pastę (to patent Marco Pierre`a White`a). Sznycle posmaruj pastą i odstaw na 10 minut. Następnie przerzuć je na rozgrzaną patelnię grillową i smaż po 4 minuty z obu stron (krócej w zależności od grubości). Ciepłe mięso pokrój w małe kawałki (albo po barbarzyńsku porwij). Mango obierz, wytnij zdrewniały środek, a miękki miąższ pokrój. Z połówki granatu wyciągnij ziarenka. Jeśli jest bardzo dojrzały wystarczy popukać w skorupkę i samo wypadnie. Wszystkie składniki delikatnie przemieszaj. Dodaj mięso. Przygotuj dressing: do słoiczka wlej miód, sok z połowy cytryny, kilka kropel octu i oliwę, dodaj odrobinę soli (proporcje zależą od preferencji: my lubimy słodki dressing, więc dodajemy więcej miodu). Zakręć pokrywkę i wymieszaj. Polej sosem przed podaniem.
Gotuj zdrowo z supermamy.pl - tutaj znajdziesz więcej przepisów!