Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, co nie będzie wiązało się z wyrzutami sumienia, nasza propozycja jest przeznaczona specjalnie dla ciebie. Zrezygnuj z batonów, które naładowane są cukrem i tłuszczami utwardzonymi. Postaw na zdrową przekąskę, która pozbawiona jest wszelkich niezdrowych dodatków.
Składniki:
Przygotowanie:
Wykonanie batoników zacznij od dokładnego roztrzepania jaja razem z brązowym cukrem. Dodaj pozostałe składniki i wszystko wymieszaj. Odczekaj 15 minut, po czym jeszcze raz dokładnie wszystko wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej i gęstej masy. Kolejnym krokiem będzie nagrzanie piekarnika do temperatury 180 stopni. Gotową masę przełóż na blachę, która powinna być wyłożona papierem do pieczenia. Piecz przez około 30 minut. Po całkowitym ostygnięciu, pokrój wszystko na małe batoniki.