Woda kokosowa staje się coraz większym hitem w świecie beauty, mając wiele zalet dla skóry, włosów
i ciała. To must have w każdej kosmetyczce!
Stosowanie Coconaut® jako elementu codziennej pielęgnacji wiąże się z samymi korzyściami dla twojej urody. Jest doskonałym rozwiązaniem na prawidłowe nawodnienie organizmu nie tylko w celach zdrowotnych, ale również dla skóry i cery. Zapewnienia odpowiednią ilość składników mineralnych, co umożliwia prawidłową dystrybucję wody w organizmie i jej widoczne nawodnienie.
Zawarte w wodzie kokosowej Coconaut® naturalnie występujące witaminy i składniki mineralne takie jak: witamina B6, kwas foliowy, potas, żelazo czy magnez są niezwykle cenne i efektywne w codziennej pielęgnacji, powodując zmniejszenie utraty wody w naskórku, poprawienie kolorytu skóry i rozjaśnienie przebarwień. Najistotniejszym jednak składnikiem decydującym o właściwościach pielęgnacyjnych wody kokosowej jest kinetyna - bardzo silny antyoksydant, który pobudza skórę do produkcji kolagenu. Działanie to w efekcie opóźnia proces powstawania oznak starzenia i zmniejsza ich widoczność.
Jak najbardziej! Coconaut® można stosować jako tonik, który sprawi, że twoja skóra będzie miękka, ukojona i pięknie nawilżona. Ciekawą propozycją również może być przygotowanie maseczki do twarzy z ogórka, odrobiny miodu oraz Coconaut®. To prawdziwy rytuał, który zapewni twojej skórze zdrowy blask! Woda kokosowa może być także stosowana jako element wzmacniający włosy, a przede
wszystkim skórę głowy. Korzystne działanie wywołane obecnością witamin, składników mineralnych jak również przeciwutleniaczy może wpłynąć na kondycję włosa jak również na jakość skóry. Coconaut® możesz dodać do swoich ulubionych produktów do pielęgnacji włosów. Po kilku zastosowaniach twoje włosy staną się mocniejsze i bardziej nawilżone. Korzystaj z wielu niezwykle cennych właściwości dla twojego zdrowia i samopoczucia oraz urody z Coconaut®.
Informacja prasowa powstała we współpracy z Prof. UPP dr hab. inż. Joanną Kobus-Cisowską. Profesor Uczelni w Katedrze Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, wiceprezes zarządu Wielkopolskiego Centrum Klasteringu, audytor wewnętrznego systemu HACCP, ekspert w zakresie technologii zrywności i żywienia, realizowała projekt B+R w którym określała właściwości funkcjonalne wody kokosowej COCONAUT.