A co, jeśli powiedzielibyśmy, że istnieje kawa będąca efektem ponad 20 lat starań, pasji i nieustannego, obsesyjnego dążenia do doskonałości? Prawdopodobnie najlepsza kawa na świecie powraca, aby ponownie zachwycić prawdziwych smakoszy. Nespresso N° 20, to propozycja dla tych, którzy pragną czegoś więcej niż tylko filiżanki kawy – to podróż przez zmysły, której nie sposób zapomnieć.
Mówi się, że na dobre rzeczy warto czekać, a kawa N° 20 jest tego doskonałym przykładem. N° 20 to unikalna mieszanka, która powstała z pasji do doskonałości i troski o każdy szczegół. Każde ziarno zostało starannie wyselekcjonowane, a cały proces produkcji dopracowany do perfekcji, aby stworzyć kawę, która zadowoli najbardziej wymagających smakoszy. Jej smak to subtelne połączenie sewilskich pomarańczy i delikatnych nut suszonego jaśminu. Finisz jest długi i elegancki, pozostawiając na podniebieniu przyjemne wspomnienie, które chce się zatrzymać na dłużej.
Wyjątkowy charakter N° 20 został doceniony na arenie międzynarodowej, a kawa ta zdobyła prestiżowy certyfikat Q Coffee™, przyznawany przez Coffee Quality Institute. To niezależne wyróżnienie, zarezerwowane dla kaw spełniających najwyższe standardy, potwierdza, że N° 20 została stworzona dla prawdziwych koneserów, poszukujących nieprzeciętnej jakości.
Celebracja kawy N° 20 to rzadki moment przyjemności, szczególnie że jest dostępna przez ograniczony czas. Aby w pełni wydobyć i doświadczyć jej złożonego bukietu smakowego eksperci rekomendują, aby w zależności od wybranego systemu Nespresso, podawać ją jako espresso
w dedykowanym kieliszku Reveal Espresso Mild, lub w wersji double espresso, w dedykowanej porcelanie Nespresso z kolekcji ORIGIN Lungo. Obie kolekcje akcesoriów do degustacji tej limitowanej odmiany kawy dostępne są na stronie internetowej i w butikach Nespresso.
Nieczęsto możemy posmakować czegoś, co jest wynikiem dwudziestu lat niestrudzonych wysiłków. Gdy jednak taka okazja się nadarza, trudno jej się oprzeć. W 2003 roku zespół ekspertów Nespresso wyruszył w podróż, by stworzyć kawę idealną. Marzyli o czymś, co wykracza poza to, co znamy, co intryguje i zachwyca każdym łykiem. Podróż ta rozpoczęła się od poszukiwania najlepszych odmian Arabiki – tak wyjątkowych, jak historia ludzi, którzy je uprawiają. Po próbnych nasadzeniach
w Kolumbii, Nikaragui i Indonezji eksperci Nespresso odkryli, że gleby regionów Cauca i Caldas
w Kolumbii są najbardziej odpowiednie. Drzewa kawowe rosły pod czujnym okiem lokalnych rolników, a ziarna były starannie ręcznie zbierane i selekcjonowane, aby stworzyć kawę, która jest prawdopodobnie jedną z najbardziej szlachetnych na świecie.
Nespresso jako certyfikowana firma B Corp, od lat kładzie ogromny nacisk na ochronę środowiska
i ściśle przestrzega rygorystycznych standardów społecznych i ekologicznych. Kawa N° 20 jest kolejnym krokiem marki w kierunku zrównoważonego rozwoju. Kawa uprawiana była przez zaledwie 59 rolników, którzy wspólnie zasadzili i pielęgnowali jedynie milion drzew kawowych.
W ramach programu Nespresso AAA Sustainable Quality™ rolnicy otrzymali wsparcie i premię za zaangażowanie w zrównoważoną produkcję. Wszystkie kapsułki Nespresso, w tym te po kawie
N° 20, nadają się do recyklingu dzięki autorskiemu programowi marki. W Polsce klienci mogą zwrócić zużyte kapsułki w butikach Nespresso lub przy odbiorze zamówienia przez kuriera.
Wyjątkowa kawa Nespresso N° 20 będzie teraz dostępna nie tylko dla systemu Original, ale także dla użytkowników systemu Vertuo. To ukłon w stronę klientów marki, którzy chcą się delektować niespotykanym wcześniej smakiem kawy, w swoim ulubionym stylu parzenia. N° 20 powróci już 27 sierpnia 2024 roku na stronie internetowej oraz w butikach Nespresso.